Τι προβλέπεται για το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων

Αγαπητοί γονείς, αγαπητά μας παιδιά 

Σχετικά με τα δημοτικά , θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου. Τα μαθήματα θα παραταθούν έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου (αντί για τη 15η Ιουνίου), ενώ συνολικά για τους εκπαιδευτικούς η λήξη του διδακτικού έτους θα είναι η 30η Ιουνίου.

 Τα τμήματα σχολείων  θα λειτουργούν με έως 15 μαθητές τη φορά και με 1.5 μέτρο απόσταση στα θρανία, τα οποία θα έχουν τον ίδιο προσανατολισμό. Αν οι μαθητές υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα διαιρείται σε 2 υπο-τμήματα, και θα λειτουργούν εκ περιτροπής, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα, Τρίτη-Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο. Αν οι μαθητές δεν υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά.

Προβλέπεται φυσικός αερισμός των αιθουσών, η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές (και στο σχολείο και στα σχολικά λεωφορεία), ειδικές οδηγίες ΕΟΔΥ θα αποσταλούν τις επόμενες ημέρες σε όλες τις δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, και σημαντικό μέρος της πρώτης ημέρας θα αφιερωθεί στην επεξήγηση των οδηγιών αυτών. Υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για εκπαιδευτικούς που εμπίπτουν στην κατηγορία ειδικών αδειών απουσίας όπως αυτές έχουν οριστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα απουσίας μαθητή, στη βάση απλής υπεύθυνης δήλωσης γονέα ή κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή που νοσεί.

 Για την ώρα τα ολοήμερα σχολεία δε θα λειτουργήσουν.  

Επίσης τα κυλικεία δε θα λειτουργήσουν, γι΄ αυτό φροντίζουμε να φέρνουμε φαγητό και νερό από το σπίτι.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα σας έχουμε και πάλι κοντά μας!

Για οποιαδήποτε πληροφορία ,επικοινωνήστε με το σχολείο μας.

ΥΓ. Περιμένουμε από εσάς τις υπεύθυνες δηλώσεις για τη δεύτερη ξένη γλώσσα καθώς και τις υπεύθυνες δηλώσεις για το ολοήμερο.